Italská inspirace



Datum konání:
16.4.2015
Datum ukončení:
19.4.2015

Poslední zahraniční výjezd v rámci projektu Interiérové studio proběhl v termínech 16. až 19. dubna 2015. Tentokrát studenti oboru bytový design navštívili Milano v Itálii.
Po odjezdu z Lysé nad Labem v pozdních večerních hodinách nás ráno uvítalo Milano a městský park Parco Sempione. Procházkou parkem jsme se přesunuli k hradu Castello Sforzesco, kde nás čekala prohlídka tamní galerie. Odtud jsme pokračovali kulturní čtvrtí Brera se spoustou designových obchůdků až ke galerii Pinacoteca di Brera. Zde jsme mohli obdivovat díla pozdně gotických a renesančních italských malířů. V procházce městem jsme pokračovali až k divadlu Teatro alla Scala. Honosné divadelní interiéry doprovázené výstavou historie divadla byly zajímavým zpestřením. Průchodem přes obchodní pasáž Galleria Vittorio Emanuelle II, první pasáží na pevninské Evropě, jsme dorazili ke gotické katedrále Narození Panny Marie, známé jako Duomo. V závěru dne jsme se přesunuli na hotel, abychom zde načerpali energii do dalšího dne.
Druhý den ráno jsme s nadšením odjeli na veletrh Salone del Mobile. Samotný veletrh překonal naše očekávání jak svou náplní, tak i velikostí. Nespočet hal nebylo možné prohlédnout. Našli se však i tací, kteří tento nelehký úkol zvládli. Obdivovat jsme se mohli mladým začínajícím i světoznámým designerům, spolupracujícím s takovými značkami, jako je Vitra, Kartell nebo česká Precioza Lighting. Když jsme opouštěli areál veletrhu, vezli jsme si s sebou spoustu inspirace a zajímavých nápadů jak pro design nábytku a doplňků, tak i pro celkové návrhy interiéru.

 Ing. arch. Eva Lörinc Vokálová, vyučující odborných předmětů


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů