Poznali jsme Poznaň



Datum konání:
18.2.2015
Datum ukončení:
19.2.2015

Díky novému projektu Interiérové studio jsme 18. - 19. 2. 2015 absolvovali první ze tří zahraničních výjezdů, které nás do konce školního roku čekají. Spolu se studenty interiérového designu jsme se vydali k našim severním sousedům, abychom v Poznani, pátém největším polském městě, vstřebávali informace o lokalitě, její historii, ale i novinky z oblasti designu na veletrhu Home Decor, který se zde právě konal.
A jak to vše probíhalo? Ve středu v brzkých ranních hodinách jsme se sešli u vlakového nádraží v Lysé nad Labem, kde čekal pohodlný autobus, který nás dopravil až do cíle. Abychom lépe poznali historii Polska a města Poznaně, navštívili jsme interaktivní expozici v moderním muzeu Brama Poznania, která se tyčí nad kanálem Ulgi. Pokračovali jsme na ostrov Tumski a prohlédli si nejstarší polskou katedrálu sv. Petra a Pavla. V centru města jsme nemohli vynechat hlavní náměstí Stary Rynek s renesanční radnicí, barokním farním kostelem sv. Stanislava a dalšími památkami a přesunuli jsme se k budově pivovaru Stary Browar, který byl zrekonstruován a přestavěn na nákupní centrum. Zde jsme si mohli volný program zpestřit prohlídkou obchůdků, nákupem, nebo posezením ve voňavých kavárnách. Završením dlouhého dne bylo ubytování v příjemném hotelu s připravenou večeří. 
Druhý den po snídani, dostatečně odpočatí a plní energie a nadšení, jsme navštívili veletrh Home Decor, který přináší novinky v oblasti designu nábytku, dekorací do interiéru a rovněž v oblasti použitých materiálů. Jednotlivé stánky nás zaujaly svou důkladnou a čistou úpravou. Proto ani naše fotoaparáty nezahálely a dokumentovaly, co se dalo. Obtěžkáni rozličnými katalogy, letáky a vizitkami, usedali jsme do autobusu a vraceli se zpět domů, příjemně unaveni, zato však plni nápadů a inovativních koncepcí pro vlastní řešení interiérů.
Těšíme se na další inspirativní exkurze.

 Renáta Pušová, DiS.,vyučující odborných předmětů


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů