Prague Design Week 2015



Studenti  2. ročníku oborů oděvního a interiérového designu navštívili v rámci projektu Interiérové studio 2. ročník designérské přehlídky Prague Design Week 2015. Výstavní prostory o čtyřech patrech nabídl na sedm dní pražský Kafkův dům.
Své práce zde vystavovali 74 designéři, ve čtvrtém patře se promítalo celodenní Design kino a bonusem na závěr naší páteční návštěvy byl workshop „Kouzelný šperk s Preciosou“, ve kterém jsme si mohli vyrobit libovolný šperk nebo třpytivý doplněk do interiéru, a to z různých barevně i tvarově broušených kamenů.
Odcházeli jsme plni dojmů, neboť někteří designéři nás oslovili nejen svým výtvorem či koncepcí prezentace, ale také zajímavou myšlenkou.

Idea akce Prague Design Week:
Designérská přehlídka Prague Design Week navazuje na tradici mnoha vyspělých zemí světa uspořádat pravidelně v hlavním městě přehlídku designu. Vycházíme z potřeby prezentovat kreativitu, nápady, zručnost, technologie i výtvory českých a zahraničních designérů, řemeslníků a výrobců a  uspořádáme v Praze každoročně přehlídku designu v odlišném konceptu, než na který jste v Česku zvyklí. Prague Design Week se zaměřuje na vyprávění příběhů designu a chce výsledný produkt ukázat jako proces od vzniku první myšlenky přes skici a prototypy až k hotovému výrobku.   www.praguedesignweek.cz

 Iva Rohanová, vyučující odborných předmětů


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů