Co vše potiskneme...



14. května jsme si jeli prohlédnout výstaviště v Letňanech a tentokrát nás zajímalo, co vše a jak lze vytisknout, potisknout, polepit...
Veletrh Reklama, Polygraf 2015 byl nabitý tiskovou technikou, reklamními prostředky, ale i informacemi o trendech a využití nových materiálů v architektuře a designu. Zcela netradiční bylo využití barevných folií na tzv. wrapping (polep) nábytku a stěn, v podání mistra svého oboru R. Potmanna u společnosti Spandex. Samozřejmě, že jsme si prohlédli i polepená auta a motocykly. 
Spojení výkresu a reálného modelu pak v sobě spojují 3D tiskárny. 3D tisk přímo modeluje navrhované součástky či různé konstrukce v 3D programech a podle vystavovatelů je jejich budoucnost spojená zejména s designem kuchyní a koupelen. 
Někteří si vyzkoušeli i práci s Wacom tablety, které usnadňují práci s počítačovou grafikou a vytvářejí téměř reálné prostředí malířského plátna. Zjistili jsme, jak blízko k sobě má grafika a design v propagaci.
Někteří žáci využili veletrhu a domluvili si letní brigádu a třeba i své budoucí zaměstnání, kdo ví. 

Ing. Eva Nováková

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů