Malování na vodní hladině v dílnách SŠ OGD v Lysé



Datum konání:
15.1.2015

Víte, co je malování na vodní hladině neboli technika EBRU? Právě tuto techniku si mohly vyzkoušet žákyně 3. ročníku interiérového designu při prezentaci Šárky Duran, která předvedla 15. 1. 2015 tureckou techniku v dílnách SŠOGD Lysá nad Labem. Studentky měly možnost malovat na speciálně upravené vodní hladině květ růže nebo tulipánu a pak výtvor z vodní hladiny tzv. sebrat a obtisknout na papír. To však byl teprve začátek! Abstraktní obrazy z vodní hladiny si zkoušely tisknout i na látku. Po zaschnutí na vodorovném podkladu zafixovaly své kreace žehlením. Vznikaly originální ornamentální útvary, které lze použít na dekorování šátků, polštářků, na zhotovení peněženek a kabelek.

Turecká technika EBRU zaujala a nadchla všechny přítomné svou kreativitou a originalitou. Žákyně se už těší, jak budou v dalších hodinách interiérové textilní tvorby techniku EBRU využívat ve svých výtvarných pracích.

Alena Hlavatá, vedoucí učitelka praktických cvičení


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů